Inloggen
Nog niet geregistreerd? Schrijf nu in
MBTI Training Outplacement Loopbaanbegeleiding

Teamontwikkeling

Een groep talentvolle mensen is nog geen team. Dat zie je niet alleen op het voetbalveld, maar ook op de werkvloer. Teamwork is topsport! Maar als het lukt, levert het gelukkige medewerkers én goede bedrijfsresultaten op. Dat het mogelijk is om je als team te ontwikkelen en als medewerker gelukkig te zijn zien wij dagelijks in onze eigen organisatie en in de trajecten die we met teams doen. Een gezamenlijk doel, vertrouwen en inzicht in jezelf, elkaar én de samenwerking zijn daarbij de belangrijkste ingrediënten om vooruit te komen.

Teamontwikkeling

Wij maken hierbij gebruik van de MBTI. Waarom? De MBTI levert eigenlijk vooral een goed kader en een ‘gemeenschappelijke taal’: We weten al lang dat we van elkaar verschillen, maar hoe dan precies? We lopen tegen moeilijkheden aan, maar waarom? We hebben allemaal onze kwaliteiten, valkuilen, allergieën en hobby’s, maar hoe zorgen we ervoor dat iedereen juist dat kan doen waar hij goed in is en blij van wordt? Allemaal vragen die met behulp van de MBTI inzichtelijk kunnen worden gemaakt en daardoor zoveel gemakkelijker te beantwoorden zijn. En dan wordt samenwerken ineens ook veel overzichtelijker.

Het basistraject

Een teamontwikkelingstraject is altijd maatwerk. Wij adviseren vanuit onze ervaring het onderstaande basistraject. In drie dagdelen gaan we aan de slag met de essentiele elementen voor high performing teams. Vertrouwen, communicatie, wederzijds begrip, het beste uit jezelf en elkaar halen. Daarmee leggen we het fundament voor betrokken en bevlogen medewerkers, werkgeluk en topprestaties. Vanuit deze basis kunnen diverse teamspecifieke thema's opgepakt worden.

Modules Teamontwikkeling

De eerste module staat in het teken van de MBTI-profielvaststelling en teamanalyse. Hier wordt de basis voor de vervolgsmodules gelegd en staan twee vragen centraal: hoe zit ik in elkaar en wat typeert mijn collega's?

In de tweede module wordt een verdiepingsslag gemaakt vanuit de MBTI gedragsvoorkeuren van alle deelnemers. Het centrale thema in deze module wordt gevormd door twee van de belangrijkste ingrediënten van een effectief team: communicatie en besluitvorming. Hoe kun je dit optimaliseren nu je inzicht hebt in je eigen gedragsvoorkeuren en die van je teamgenoten? Ook aanspreekgedrag en feedback komen in deze module aan de orde.

De derde module gaat in op de individuele kwaliteiten van alle teamleden, bekeken vanuit de teamsamenstelling. Hoe zorg je er als team voor dat er optimaal gebruik wordt gemaakt van ieders talenten? Hoe vul je elkaar aan? Aan het einde van deze module ligt er een actieplan om alle opgedane inzichten in de praktijk te kunnen (blijven) toepassen.

Mogelijke vervolgmodules

Uiteraard zijn er nog vele onderwerpen mogelijk om in vervolgsessies op in te gaan. Elke training Teamontwikkeling is maatwerk, en afhankelijk van de wensen en uitdagingen die er in de organisatie of het team aan de orde zijn. Denk bijvoorbeeld aan

 • Het herkennen, oplossen en voorkomen van stress;
 • Continu verbeteren: een echte aanspreekcultuur creëren
 • Gezamenlijke doelen en verantwoordelijkheid;
 • Vitaliteit;
 • (Productieve) conflicten;
 • Nieuwe teams;
 • Veranderingen; 
 • Bevlogenheid.

Praktische informatie

 • Teamontwikkelingstrajecten zijn altijd maatwerk. We nemen graag de tijd voor een vrijblijvende afspraak om tot de beste invulling te komen;
 • Wij stellen voor teamontwikkelingstraject de Werkmandejong trainingszolder beschikbaar, die van alle moderne trainingsgemakken is voorzien.

Investering

Alle genoemde prijzen zijn exclusief btw en van toepassing op een groep van 8 personen.

 • Basistraject van drie dagdelen: vanaf € 3.475,-
 • Aanvullende modules per dagdeel: vanaf € 975,-

Informatie aanvragen

Werkmandejong gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close