Inloggen
Nog niet geregistreerd? Schrijf nu in
MBTI Training Outplacement Loopbaanbegeleiding

Masterclass Solliciteren

"Succesvol solliciteren kun je leren!"

 

Solliciteren…de brug tussen jou en die ene droombaan. Die brug kan je soms moeiteloos passeren, maar in andere gevallen ook aanvoelen als een spannende hindernis vol onzekerheden. Aan tafel komen bij een potentiële werkgever is al de eerste uitdaging. Jezelf met een onderscheidende motivatiebrief en professioneel CV onderscheiden van de massa sollicitanten. Maar wat als je eenmaal aan tafel zit? Dan heb je maar één kans om jezelf optimaal te presenteren. Er is geen generale repetitie, geen herkansing. Veel mensen hebben moeite om over zichzelf te praten. Over drijfveren, over keuzes die wel of niet gemaakt zijn, over krachten en valkuilen, behaalde successen en leermomenten. Geen dagelijkse gespreksonderwerpen die je even aan de keukentafel oefent. En juist daar helpt onze Masterclass Solliciteren je bij.

Voor wie is de masterclass geschikt?

De Masterclass Solliciteren is bedoeld voor iedereen met minimaal MBO/HBO niveau die nu of op termijn gaat solliciteren én aan zijn communicatieve vaardigheden wil werken. Het maakt daarbij niet uit wat je achtergrond of vakgebied is. Of het nu heel lang geleden is dat je voor het laatst een sollicitatiegesprek hebt gevoerd, vaak net de tweede keus bent, of juist moeite hebt om überhaupt die uitnodiging voor een sollicitatiegesprek te ontvangen: We gaan je leren solliciteren en jezelf optimaal presenteren. De belangrijkste voorwaarde die we stellen is dat je vol plezier en enthousiasme aan de slag wil gaan!

"Solliciteren is geen kunstje, maar een kunst. En ook voor solliciteren geldt: oefening baart kunst!"

Wat ga je leren?

Elke deelnemer heeft andere leerdoelen, waardoor geen training hetzelfde is. Maar wat mag je naast je eigen specifieke leerdoelen aan kennis en kunde verwachten na het afronden van de Masterclass Solliciteren? De volgende onderwerpen komen aan de orde:

 • Hoe kom je aan tafel?
 • Op gesprek!! En nu…? 
  • Voorbereiding;
  • De eerste indruk; 
  • Pitch
  • Non-verbale communicatie; 
  • Meta communicatie; 
  • Interview methodieken zoals STAR(E); 
  • Veel, heel veel praktijkoefeningen!

Iedere deelnemer krijgt na de training een persoonlijk certificaat mee naar huis, aangevuld met een PAP (persoonlijk advies plan) voor als je het straks zelf gaat doen.  

Praktische informatie

De Masterclass Solliciteren bestaat uit een dagvullend programma (9.00 tot 17.00 uur), inclusief een door ons verzorgde lunch. De masterclass wordt gegeven op ons kantoor aan de Stationsweg 19 in Ede. Elke maand is er een mogelijkheid om aan de training deel te nemen. We werken met kleine groepen van maximaal 10 deelnemers per training, dus de beschikbaarheid is beperkt. Zie de trainingsagenda voor de eerst beschikbare training.

Omdat we iedereen de gelegenheid willen bieden om aan deze training deel te kunnen nemen, bieden we deze aan voor slechts €37,50 voor particuliere deelnemers. 

Afhankelijk van het aantal deelnemers en de behoefte van de groep, kan de inhoud van de training verschillen.

Voor bedrijfstrainingen en/of incompany aanvragen maken wij graag een voorstel op maat. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Aanmelden      Informatie aanvragen

Sollicitatiegesprek

Wat mag je van ons verwachten?

Vanuit onze praktijkervaring weten wij als geen ander wat er bij een sollicitatieprocedure komt kijken. Deze kennis en ervaring stellen wij graag beschikbaar om mensen te helpen hun ambities waar te maken. Want wij vinden dat een sollicitatie geen barrière hoort te zijn tussen jou en je ambities. Succesvol solliciteren kun je leren!

Feedback, een open sfeer en veel interactie vormen de kern van onze sollicitatietraining, we werken in kleine groepen van maximaal 6 deelnemers. Op deze manier kunnen we optimaal aandacht besteden aan jouw leerdoelen die voor aanvang van de training overlegd worden. Een groot gedeelte van de training bestaat uit: oefenen, oefenen, en… oefenen. Er staat een ervaren acteur klaar om diverse situaties met je te oefenen. De trainer zal je van onderbouwde feedback voorzien. Confronterend? Ja, dat kan. Maar leerzaam? Zeker weten! Dat hebben we al bevestigd gekregen van mensen die je zijn voorgegaan, lees onderstaand hun ervaringen.

Feedback van deelnemers

¨Goede trainer en kleine groep deelnemers waardoor iedereen voldoende aandacht kreeg. Een uitgebalanceerde combinatie van theorie en praktijk in een werkelijk prachtig pand. In 1 trainingsdag weet je wat jouw goede punten zijn en aan welke punten je nog moet werken.¨

 

"Leerdoelen behaald. Ik heb voldoende handvatten gekregen om weer met nieuwe energie te gaan solliciteren."

 

"Professioneel, persoonlijke aandacht. Je voelt je begrepen."

 

"Het was een leerzame training waardoor ik weer helemaal gemotiveerd ben om te gaan solliciteren. Super!“

 

“Werkmandejong leerde mij om focus aan te brengen in mijn zoektocht en deze concreet te verwoorden en vorm te geven. Door handige tips inzake mijn CV en een realistisch rollenspel kwam ik vervolgens een stuk overtuigender en zelfverzekerder voor de dag. De positieve flow die ik na deze training ervaarde gaf mij bijna vleugels en zorgde uiteindelijk zelfs voor een keuze uit meerdere werkgevers.”

 

“Professioneel, enthousiast en praktijkgericht. Hier kan ik zeker mee verder!”

 

“Ik heb veel meer geleerd dan ik vooraf had verwacht!”

 

“Aangename training met vakbekwame trainers. Erg leuk is dat het hele bedrijf betrokken en geïnteresseerd is.”

 

 

Werkmandejong gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close