Inloggen
Nog niet geregistreerd? Schrijf nu in
MBTI Training Outplacement Loopbaanbegeleiding

MBTI voor teams

Teaminzicht met MBTI

MBTI helpt mensen en organisaties op fundamentele wijze bij het verkrijgen van zelfkennis, het waarderen van belangrijke verschillen tussen mensen en hoe verschillende persoonlijkheidtypes elkaar in hun werk aan kunnen vullen. MBTI kan ook gebruikt worden voor specifieke vraagstukken zoals het verbeteren van werkrelaties, ontwikkelen van stijl van leidinggeven, verbeteren van communicatiestijlen, toepassen van strategieën m.b.t. het oplossen van problemen, begeleiden van veranderingsprocessen en het begrijpen van hoe mensen reageren op stress.

Een teamsessie MBTI kan onder andere geschikt zijn voor managementteams, projectgroepen, afdelingen maar ook voor nieuwe collega's en trainees. Afhankelijk van de doelstellingen kan gekozen worden voor een sessie die inzicht geeft in de gedragsvoorkeuren van alle teamleden en de synergie hierin, of een uitgebreide sessie waarin aanvullend een specifiek vraagstuk wordt behandeld.  

Werkwijze en toepassingsgebieden MBTI voor teams

Net zoals elke organisatie is ook elk mens (gelukkig!) anders. Iedereen heeft een unieke persoonlijkheid en handelt op zijn eigen manier op basis van voorkeursgedrag dat de minste energie kost en vertrouwd is. Het uitgangspunt voor de teamsessie wordt gevormd door vanuit de individuele MBTI profielen een teamprofiel te bepalen. Door middel van dit teamprofiel kunnen zowel de sterke punten als blinde vlekken van het team in kaart worden gebracht.

Veel voorkomende toepassingsgebieden van MBTI voor teams zijn:

  • Unieke talenten van elk individu gebruiken en zo menselijk potentieel optimaal benutten; 
  • Teams beter laten samenwerken;
  • Carrièreontwikkeling ondersteunen;
  • Verschillen in leiderschap en managementstijl begrijpen en in perspectief plaatsen.

Praktische informatie

Locatie:

Een teamsessie MBTI kan zowel in onze trainingslocatie worden verzorgd als incompany.

Duur:

De basis teamsessie MBTI duurt een dagdeel (4 uur) waarbij alle deelnemers ter voorbereiding de MBTI vragenlijst al hebben ingevuld.

Wanneer er behoefte is om de MBTI sessie op een specifiek vraagstuk te baseren, worden er in overleg een of meerdere verdiepingssessies ingepland.

Een volledig traject wordt na een aantal maanden afgesloten met een reflectiesessie.

Meer informatie

Wij denken graag mee over de mogelijkheden en toepasbaarheid van MBTI binnen uw organisatie, elke sessie is maatwerk. Laat uw gegevens achter door op onderstaande button te klikken, en wij nemen geheel vrijblijvend contact met u op.

Informatie aanvragen

Werkmandejong gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close