Inloggen
Nog niet geregistreerd? Schrijf nu in
MBTI Training Outplacement Loopbaanbegeleiding

Loopbaanbegeleiding

Werkwijze

Een training loopbaanoriëntatie is een passende manier voor de medewerker om fundamenteel stil te staan bij zijn loopbaan; hij wil op onderzoek uit en de regie houden over de eigen loopbaan en carrière. Wat wordt de volgende baan?

Door het volgen van deze training krijgt de medewerker onder andere meer zicht in zijn kwaliteiten en motivatie. De medewerker leert hoe je kunt bereiken wat je graag wilt bereiken en bij welke organisatie de medewerker het beste past. Het traject vindt grotendeels plaats in groepsverband. Dit betekent samen met anderen werken en leren, maar ook zeker van elkaar.

Doel

De medewerker wil het werkleven onderzoeken en tot bewuste keuzes komen voor de toekomst. Waarom doe je de dingen die je doet, waar krijg je energie van en hoe kun je deze inzichten toepassen in je zoektocht naar een passende baan?

Programma's

Er zijn 3 programma’s die wij aanbieden:

Het Bronzen programma

De huidige werksituatie: gesprek om ruimte te geven aan de emotionele verwerking om huidige werksituatie los te laten.

 • Zelfreflectie: wat past bij de medewerker en waar wordt hij gelukkig van?
 • Arbeidsmarktverkenning (breed): welke functies en bedrijven passen bij het persoonlijke en beroepsmatige profiel en ambities? 
 • Haalbaarheidsanalyse: zijn de wensen en mogelijkheden in de markt realistisch? 
 •  Toekomstverkenning op voor de medewerker specifieke geschikte functies, waar zijn deze te vinden en hoe kan de medewerker zichzelf optimaal profileren?
 • Actieve hulp bij het opstellen van CV en een motivatie.
 • Het opstellen van een actieplan, waarin zo concreet mogelijk uitgewerkt wordt welke stappen hij gaat zetten.

Instrumenten die ingezet worden, om te komen tot een juiste profielschets, afhankelijk van de situatie en de persoon zijn: 

 • Beroepskeuzetest;
 • Kolb-leerstijlentest;
 • Drijfveren gesprek;
 • Interviewtechnieken;
 • Coachtechnieken;
 • Elevator pitch technieken.

Deze training loopbaanoriëntatie bestaat uit 4 dagdelen en heeft een doorlooptijd van 2 maanden. Gemiddeld is er eens per 2 á 3 weken een trainingsbijeenkomst. In de tussenliggende periodes krijgt de medewerker werkmateriaal of opdrachten mee naar huis ter voorbereiding en ter ondersteuning van eigen onderzoek.


Het Zilveren programma

Het zilveren programma omvat het volledige Bronzen Programma, aangevuld met:

 • Een persoonlijkheidsprofiel rapportage op basis van MBTI*.

  * De MBTI (Myers-Briggs Type Indicator) is wereldwijd erkend als een zeer krachtig en gebruiksvriendelijk instrument voor persoonlijke ontwikkeling en meer zelfinzicht. De MBTI beschrijft op een positieve en constructieve manier verschillen tussen mensen en is hiermee een van de meest populaire persoonlijkheidsinstrumenten ter wereld.
  Deze training loopbaanoriëntatie bestaat uit 5 dagdelen en heeft een looptijd van 3 maanden. Gemiddeld is er eens per 2 á 3 weken een trainingsbijeenkomst. In de tussenliggende periodes krijgt de medewerker werkmateriaal of opdrachten mee naar huis ter voorbereiding en ter ondersteuning van eigen onderzoek. 


Het Gouden Programma

Het gouden programma omvat het volledige zilveren programma, aangevuld met:

 • Een praktijkgerichte Masterclass Solliciteren waarin je leert jezelf optimaal te presenteren aan een potentiele werkgever. Deze training is inclusief rollenspellen met een acteur of actrice;
 • Een social media training: vinden en gevonden worden in de digitale wereld.*

  * Training social media en jezelf online presenteren: vinden en gevonden worden. In deze training leren we de medewerker hoe hij zichzelf online optimaal kan presenteren aan een potentiële werkgever. We gaan in op de informatie die de medewerker beschikbaar stelt, maar ook over de vindbaarheid. Hoe kijkt een werkgever of recruiter naar een profiel? Onderzoek heeft aangetoond dat zij gemiddeld in 6 seconden bepalen of een profiel interessant voor ze is. Relevantie is hierbij het sleutelwoord. Daarnaast leren we de medewerker ook hoe hij zelf de mooiste vacatures bij je gewenste nieuwe werkgever kan vinden en op de hoogte blijft van de ontwikkelingen binnen de organisaties die de medewerker interessant vindt. Kortom: vinden en gevonden worden in de digitale wereld!

Deze training loopbaanoriëntatie bestaat uit 6 dagdelen + 2 uur nazorg en heeft een looptijd van 3 tot 4 maanden. Gemiddeld is er eens per 2 á 3 weken een trainingsbijeenkomst. In de tussenliggende periodes krijgt de medewerker werkmateriaal of opdrachten mee naar huis ter voorbereiding en ter ondersteuning van eigen onderzoek.


Traject en investering

Alle programma's zijn zowel individueel als in groepsvorm mogelijk.

Het Bronzen programma:

Individueel € 2.540,00
Groep (max. 4 pers.) € 7.435,00

Het Zilveren programma

Individueel € 2.900,00
Groep (max. 4 pers.) € 8.715,00

Het Gouden Programma

Individueel € 3.335,00
Groep (max. 4 pers) € 9.995,00

Aanvullende informatie

 • Alle genoemde bedragen zijn inclusief arrangementskosten, kosten voor een externe locatie, koffie en thee;
 • Een training biedt ruimte aan maximaal vier deelnemers.

Resultaatgebieden

Na afloop van een training loopbaanoriëntatie: 

 • Heeft de medewerker een persoonlijke en een beroepsmatige profielschets evenals zijn USP’s (Unique Selling Points) scherp. Bovendien heeft de medewerker hierop feedback gekregen van de trainer en andere deelnemers van de training; 
 • Weet de medewerker wat hem motiveert, wat er nodig is om met plezier en inzet te kunnen werken en wat de medewerker daarbij zelf te bieden heeft. Wellicht is de conclusie dat de ambities in een andere branche of functie liggen dan voorheen gedacht! In ieder geval wordt de medewerker voldoende uitgedaagd om buiten de bestaande kaders te denken; 
 • De medewerker heeft een eigen actieplan geschreven waarin concreet is gemaakt wat hij wil gaan doen en welke stappen hij daartoe gaat nemen; 
 • Ontvangt de medewerker een korte profielschets van de trainer over hoe ze hem als persoon heeft ervaren en mag de medewerker haar uiteraard als referent opgeven aan een potentiële werkgever.

Wat wordt er van de medewerker verwacht? 

 • De bereidheid om kritisch naar zichzelf te kijken en naar buiten de gebruikelijke kaders te denken; 
 • De bereidheid om ook opdrachten uit te voeren naast de trainingsuren.

Werkmandejong gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close